KADIR MERAL
/

Komiker & föreläsare

 

STAND UPKadir kan skoja om samhällsfrågor och kulturskillnader och få med sig publiken. Hög grad av likeability, härlig energi och god timing är tre egenskaper som beskriver Kadir på scen.

Kadir skojar om aktuella samhällsfrågor, om kulturskillnader men också om små vardagliga ämnen. Genom att improvisera och interagera med publiken skapar han en "här och nu känsla". Kadir är mångsysslare: komiker, lärare, föreläsare, konferencier, krönikör och moderator. Han är bosatt på Västkusten, och har över tio års erfarenhet som komiker på scener runt om landet. 

 

”Kadir har en härlig, positiv och smittsam energi. Han är mycket rolig och skrattframkallande över ämnen som angår oss alla!”

THOMAS OREDSSON, komiker och skådespelare


KONFERENCIER

Kadir Meral med sin charm, humor och intellekt är en perfekt konferencier för ert evenemang. Kadir, som även är lärare och stand up komiker, utstrålar trygghet samtidigt som han är humoristisk.

Planerar Ni ett event eller annan tillställning är Kadir Meral den rätta personen för att leda och sätta färg på ert arrangemang. 


FÖRELÄSARE

FÖRELÄSNING OM MÅNGKULTURELL SKOLA

Idag lever vi i ett mångkulturellt samhälle. Den svenska skolan är en spegling av det mångkulturella samhället vi lever i. Barn med olika etnisk bakgrund, religion och traditioner går i samma klass och delar samma bänk. Denna sammansättning ger skolan stora möjligheter men också stora utmaningar.

Kadir Meral kom till Sverige som fjortonårigt flyktingbarn med sina föräldrar och sju syskon. Trots ett hem med analfabeta föräldrar lyckades han med ett mödosamt arbete ta sig igenom det svenska utbildningsväsendet och utbilda sig till gymnasielärare i samhällskunskap och Matematik.

Kadir har stor erfarenhet av den svenska skolan, både som elev och som lärare. Genom sitt stora intresse och engagemang för integrationsfrågor och möten mellan människor har han kartlagd en del utmaningar men också möjligheter i den svenska skolan.

Föreläsningen anpassas efter era önskemål och behov. Vill ni att era elever och personal ska ta del av Kadirs tankar, idéer och humor är ni välkomna att höra av er.

NÅGRA GENOMFÖRDA FÖRELÄSNINGAR

Sunnerbogymnasium

Hjo kommun

Valboskolan

Uddevalla gymnasieskola

Waldorfskolan i Göteborg 

Thorengruppen

Tolkservicerådet

SYV - Region Västra Småland

Sundsvall Kommun

Röda Korset Sverige

Älvdalsskolan, Älvdalen

SKF, Göteborg

Arbetsförmedlingen

Seniorföreningen i Kungälv

Bygdegårdsturné 

Uppsala Universitet

Nösnäsgymnasiet

Birkagårdens Folkhögskola

Elof Lindälvs Gymnasium,

Bengtgårdensskola

Munkegärdeskolan

Mölndals Kommun